topimages
transp
transp
Tidigare studenter berättar
Carlos Herreia, TEC Norrtälje,
examineras i maj 2018


”Att jobba inom rese branschen var en dröm för mig och vilken resa jag har gjort! När jag hörde talas om denna utbildning så sökte jag direkt. Efter ett halvår hade jag redan både LIA praktik och jobb.
Arbete inom resebranschen är det mest spännande jobb som finns, du har hela världen i dina händer!
För mig har denna utbildning öppnat så många nya dörrar och möjligheter. När jag tänker på min bakgrund nu känner jag mig mer integrerad i samhället, har utökat mitt självförtroende och fått så mycket nya kunskaper både teoretisk och praktisk. "

Idag arbetar Carlos på flygbolaget BRA.


Niklas W Sandqvist, Yrkeshögskolan i Skellefteå, examinerad i maj 2014

”Efter gymnasiet visste jag direkt att jag ville arbeta inom turismbranschen och fastnade för TRAC-utbildningen. Jag flyttade från Jönköping till Skellefteå eftersom man är garanterad en studentbostad. Utbildningen var mycket givande. Alla konsulter och föreläsare har bra branscherfarenhet och de bokningssystem man får lära sig är väldigt kompetenshöjande. Åldersspridningen i min klass hade ett spann på ca 20 år vilket gör att man kan ta del av allas tidigare kunskaper och erfarenheter på ett bra sätt.”
Niklas arbetar idag som affärsresesäljare på Lingmerths Företagsresor i Nässjö


IMAGES
Mikael Lunneryd, YrkesAkademin Uppsala, examinerad i maj 2014

”Det som var bra med TRAC-utbildningen var att man får en mycket bred kunskap. Alltifrån olika bokningssystem till hur man ska agera som säljare på bästa sätt. Att man dessutom får en fot in hos företag man praktiserar hos är ett enormt plus. Skolans upplägg var suveränt. Bra balans mellan föreläsningar och LIA- perioder. I skolan får man lära sig det teoretiska och på LIA:n får man chansen att utveckla detta i praktiken. Idag jobbar jag som projektledare på GO Worldwide med grupp & konferens-resor. Det innebär alltifrån att sälja olika destinationer till att sätta ihop hela program för företagsarrangemang runt om i världen.”


Cecilia Ärlebo, Yrkeshögskolan i Skellefteå, examinerad i maj 2012

"Efter tio år inom äldreomsorgen ville jag göra något nytt. Jag sökte till TRAC-utbildningen i Skellefteå och kom in och jag avslutade utbildningen våren 2012. Utbildningen engagerar och involvera studenterna i resebranschen och innehåller många olika delar och moment som alla varit nödvändiga verktyg som jag behöver i yrket som resekonsult. Mina LIA-perioder gjorde jag på tre olika resebyråer i Skellefteå och Piteå. Tack vare TRAC-utbildningen fick jag en unik chans att byta inriktning i livet och jag har inte ångrat mitt beslut."
Cecilia fick anställning på Reseproducenten i Skellefteå.


IMAGES
Maria Pettersson, Yrkesakademin Uppsala, examinerad i maj 2011

"Det som gjorde mig intresserad av TRAC var de olika praktikperioderna där chansen att komma ut i arbetslivet och knyta kontakter fanns. LIA-perioderna blandat med den teoretiska delen av utbildningen gör en redo för att kliva ut i arbetslivet direkt efter avslutad utbildning. Om man visar framfötterna öppnas många dörrar"

Maria fick anställning på internetresebyrån eTRAVELi i Uppsala."


IMAGES
Maria Bölander, Frans Schartaus Handelsinstitut i Stockholm, examinerad i juni 2010

"När jag kom ut på mina LIA-perioder och senare ut i arbete på en resebyrå så kände jag verkligen att utbildningens innehåll är väldigt relevant. Att få möjlighet att praktisera alla nya kunskaper under LIA-perioderna var ovärderligt och gav värdefulla kontakter inför framtida anställningar. Jag fick ett sommarjobb direkt på en av mina LIA-platser som sedan överlappades av en heltidanställning på ett annat företag. Jag är mer än nöjd med min utbildning!"
Maria fick anställning på Egencia, Group & Meeting


IMAGES
Andy Bachmann, Yrkesakademin Uppsala, examinerad i maj 2011

"Efter att ha gått TRAC-utbildningen hade jag flera valmöjligheter. Den teoretiska utbildningen i skolan gav mig en stabil och trygg grundkunskap, men för att skapa sig goda förutsättningar inför det 'riktiga' arbetslivet efter utbildningen är det av yttersta vikt att man visar framfötterna under LIA-perioden. Ställ frågor och våga ta för dig! Det ger ett första kontaktnät inom resebranschen som kan hjälpa en flera år framöver!"
Andy fick anställning på Resia, Grupp & Konferens i Uppsalatransp
transp
Marknadsföring & Försäljning
Säljteknik, kommunikation, kundpsykologi och service

Lärande i Arbete, organisation, ledarskapAffärskunskap
Företagsekonomi, Juridik & Engelska

Vi stödjer TRAC!
Adress: Box 55545, 102 04 STOCKHOLM     Telefonnummer: 08 762 68 63     E-post: Mail